Landelijke doorbraak

De oprichting van het Regionaal Transferpunt Salland geeft antwoord op de snel veranderende zorg. Steeds vaker kan zorg buiten een ziekenhuis geboden worden. Daarnaast wil de overheid dat mensen steeds langer thuis blijven wonen en zullen er steeds meer chronische patiënten komen die een regisseur nodig hebben. Niet alleen een ziekenhuis krijgt hierdoor zorgvragen, ook huisartsen, VVT instellingen en GGZ aanbieders. De nieuwe transferfaciliteit gaat die regie voeren. Dat is een landelijke doorbraak.

HET TEAM

Voor al uw vragen, advies en informatie met betrekking tot een (tijdelijke) opname voor uw patiënt kunt u terecht bij het het team van het Regionaal Transferpunt Salland.

Download

INFOGRAPHIC

Informatieve illustratie met een weergave van de werkwijze van het Regionaal Transferpunt Salland.

 

Download

ZORG OP DE JUISTE PLEK

Op de website de Juiste Zorg op de Juiste Plek (Ministerie van VWS) worden voorbeelden uit de praktijk gepubliceerd om laten zien hoe de Juiste Zorg op de Juiste Plek door het hele land wordt toegepast. Het Regionaal Transferpunt staat hier ook op.

Naar de website

INTERVIEW

Voor het jaarverslag van 2017 van het Deventer Ziekenhuis werden operationeel manager Karen Janssen en projectleider Marjan Vroonland geïnterviewd over de oprichting van het Regionaal Transferpunt Salland.

Download

ORGANISATIESTRUCTUUR

Download hier een overzicht van hoe onze organisatie is gestructureerd.

 

 

Download

RAPPORT VWS

Het Ministerie van VWS heeft de goede voorbeelden uit het land laten bundelen zodat andere regionale coördinatiepunten geïnspireerd worden door de regiobrede aanpak. En zo ook ons regio als voorbeeld.

Download